A szellőzési rendszer a PVC ablakokban

REGEL–air® szellőzés kitűnő helyiség-szellőzést biztosít, a költségek minimalizálása, zaj elleni védelem, biztonságérzet, gyönyörű stilisztika, modern harmonikus külalak.

Aereco higrovezérelt szellőzés

A lakások légcseréjének a pillanatnyi szükségletekhez igazításán alapszik. A meghatározó mutató a beáramló és eltávolított levegő menyiségének meghatározásához a helyiségben uralkodó, relatív nedvességtartalom. A lakásban uralkodó nedvességtartalom közvetlen összefüggésben van a benne tartózkodók számával és a napi tevékenységekkel, amelyekből vízgőz keletkezik (mosás, főzés, fürdés).

A higrovezérelt légbefúvónak köszönhetően, a rendszer lehetővé teszi a külső levegő beengedését, és szabályozza az eltávolított levegő mennyiségét – ezért a levegőt kifúvó vagy kiszívó, higrovezérelt rácsok felelnek. A változó nedvességtartalom hatására a poliamid szalag megnyúlik vagy összehúzódik, ezzel változtatva a szellőztető vagy a rács légáteresztését. Ennek következtében változik a levegő mennyisége, ami az elemen át tud áramolni.

 

REGEL–air® szellőzés

A REGEL–air® résszellőztető két, egyenként 125 mm széles elemből áll. A szellőztető csappantyúk különböző nagyságú ellensúlyokkal vannak ellátva, ami miatt a szellőztetők megfelelően reagálnak a kb. 20-30 Pa mértékű szélnyomásra. A REGEL–air® résszellőztető úgy van kitalálva, hogy a használt levegőt ellenőrzött módon vezesse el. Az épületben szellőztető rendszerrel együtt alkalmazott REGEL–air® a levegőt bevezető berendezésként használatos. A külső, friss levegőt a szárny és a tok közötti térbe vezetik. Ott előzetesen felmelegítve felemelkedik, és a szellőztetőn keresztül áramlik be a helyiségbe. Nem keletkezik huzat, mivel a külső levegő a szellőztetőn és a plafon alatti, felső fél hornyon keresztül áramlik, ahol keveredik a helyiségben levő melegebb levegővel. A REGEL–air® szellőztető gyorsan beszerelhető, nem kell speciális furatokat és marásokat készíteni. A telepítést már beépített ablaknál is el lehet végezni.

muanyag_ablakok_szellozesi_rendszer

PVC technológiájú ablakok előnyei

A STOLLAR ablakok rendkívül jó hőszigetelő képességükkel tűnnek ki, ennek köszönhetően a helyiség fűtéséhez szükséges energia elenyésző.
A PVC profi lok újrafelhasználása a gyártás során viszont közvetlenül hat a Föld természeti kincseinek védelmére. Az 5-kamrás, borított profil klasszikus alakja, a nagy hőszigetelő képesség, zajvédelem, valamint a bevált technológiai megoldások
a STOLLAR ablakok magas minőségének.

pvc_ablakok_elonyei